All-on-4 este o metodă rapidă și ieftină de refacere a unei arcade dentare total edentate, folosind doar 4 implanturi dentare.Avantajele All-on-4

– Tratamentul All-on-4 este cel mai economic mod de a reface o întreagă arcadă edentată cu ajutorul unei lucrări protetice fixe.
– Dinții noi ficși sunt fixați imediat, chiar în ziua plasării implanturilor.
– Lucrarea este foarte ușor de întreținut și de îngrijit, și puteți mânca aproape orice fel de mâncare, la fel ca înainte.
– Obțineți o proteză fixă ​​permanentă, care arată la fel ca dinții naturali. Zâmbiți fără ezitare.
– Lucrarea se simte și funcționează ca și dinții naturali.
– Dantura este fixă; nu poate fi îndepărtată decât de către medicul stomatolog.
– Nu este nevoie de lipici pentru a ține proteza.
– Nu există riscul ca protezele să cadă din gură.
– Proteză dentară este confortabilă, nu exercită presiune asupra gingiilor.
– Nu sunt necesare adițiile de os (în majoritatea cazurilor).
– Ridurile apărute ca urmare a pierderii dinților dispar.


Cui i se potrivește această tehnică?

All-on-4 este o alegere rațională a pacienților atât complet edentați, cât și parțial edentați. În primul caz, pacienții s-au săturat de protezele mobile, iar cei din urmă sunt epuizați de tratamentul nesfârșit al ultimilor dinți rămași în gură și doresc să nu mai cunoască niciodată durerea de dinți. 

Conceptul rezolvă radical problemele acumulate ale pacienților, odată pentru totdeauna.  

1. Pacienții cărora le lipsesc toți dinții  

Înlocuirea unei proteze mobile cu o lucrare protetică fixă cu fixare pe implanturi îmbunătățește semnificativ calitatea vieții: se simte ca dinții proprii, nu acoperă palatul, nu afectează dicția, gustul alimentelor revine.

2. Pacienții cărora aproape nu le-au mai rămas dinți

All-on-4 în caz de absență parțială a dinților se poate realiza odată cu îndepărtarea simultană a tuturor dinților afectați și fără speranță. Implanturile pot fi instalate în alveolele dinților extrași dacă nu există inflamații și infecții.

3. Pacienții a căror dinți sunt slăbiți și foarte mobili

Boala parodontală sau parodontoza duce la creșterea mobilității dinților, pierderea țesutului osos și pierderea rapidă a dinților. Tratamentul cu implanturi dentare în astfel de cazuri este o modalitate excelentă de a scăpa de boala gingiilor.

4. Pacienții cu deficit osos

Atrofia osoasă necesită operații de regenerare osoasă fiabile, eficiente și durabile, dar costisitoare și de durată. Tratamentul All-on-4 este proiectat tocmai pentru a evita orice tip de adiție osoasă.


Cum funcționează?

Intervenția de inserare a implanturilor dentare

Pe o singură arcadă sunt instalate 4 implanturi dentare – două in poziție verticală în zona frontală, și încă două înclinate în zonele laterale. Înclinarea implanturilor până la un unghi de 35 grade permite:

– evitarea structurilor anatomice importante (sinusurile maxilare la arcada superioară, și canalul mandibular la arcada inferioară), alături de evitarea adițiilor osoase adesea necesare în aceste zone; 

– obținerea unei stabilități primare ridicate a implanturilor prin creșterea zonei de contact dintre implanturi și os, și angajarea structurilor osoase profunde care nu se pretează la atrofiere.

Etapa protetică

Cu ajutorul bonturilor Multi Unit angulate se crează paralelismul necesar între implanturi pentru a putea realiza o lucrare protetică fixă. Datorită stabilității primare crescute a implanturilor în os, chiar în ziua operației poate fi atașată o proteză acrilică fixă temporară, care va fi înlocuită după 6 luni cu una permanentă, fabricată din materiale cu rezistență și estetică ridicate. 

În cazul în care densitatea osului nu permite obținerea unei stabilități primare suficiente pentru a încărca imediat implanturile, pacientul va primi o proteză mobilă clasică, pe care o va purta timp de 4-6 luni, când va fi realizată direct lucarea fixă permanentă.


Dezavantajele All-on-4

– Pentru mulți pacienți, costul tratamentului pentru a reface o arcadă întreagă cu metoda All-on-4 este pare mare, deși, acesta este mai mic în comparație cu alte metode de a obține o dantură fixă.
– Necesitatea îndepărtării tuturor dinților restanți pe arcadă – sistemul a fost creat pentru a reface arcadele edentate, și nu poate fi aplicat în prezența dinților.
– Cerințe ridicate pentru profesionalismul medicului.
– Metoda All-on-4 nu poate fi aplicată în cazurile de atrofie osoasă severă sau dacă densitatea osului restant este scazută. Este un tratament eficient la pacienții cu pierdere osoasă moderată, al căror os are o densitate suficientă pentru a asigura o stabilitate bună implanturilor.
– All-on-4 nu este recomandat pacienților care nu respectă recomandările pentru îngrijirea protezei. Lucrare necesită o igienă riguroasă si constantă, precum și vizite regulate la medic, pentru igienizări profesionale.

Tehnica „All on four” este adecvată pentru pacienții cu vârsta de peste 60-65 de ani, sau care au resorbții osoase mari în zonele laterale ale arcadelor dentare. Deoarece metoda folosește un numar mic de implanturi, acestea nu pot distribui forța masticatorie în tot maxilarul. Astfel, zonele nestimulate vor suferi în continuare pierderi osoase.

Deci, deși costul acestui tratament este atractiv, nu îl recomandăm pacienților tineri sau celor cu un volum osos suficient pentru a beneficia de tratamentul clasic cu implanturi dentare.


Cât costă o proteză pe 4 implanturi?

Costul unei astfel de lucrări protetice variază în funcție de tipul de implant ales și de materialele folosite pentru proteza finală.

Clinica noastră oferă soluții de tratament pentru toți pacienții, indiferent de posibilitățile financiare. Pacientul poate opta pentru un tratament cu implanturi și materiale protetice standard la prețuri avantajoase, precum poate alege și cele mai bune sisteme și materiale disponibile pe piață.


All-on-4 vs All-on-6

Metoda All on 4 are multe avantaje, dar există situații în care este de preferat să recurgi la instalarea a șase implanturi în loc de patru. Tehnica All-on-6 se bazează pe același principiu ca și sistemul All-on-4, dar în unele cazuri clinice este mai fiabilă.

Când să vă gândiți să alegeți în favoarea tratamentului All-on-6:

– În cazul arcadei superioare, la care în general osul are o densitate mai redusă.
– În caz de atrofie osoasă neuniformă, pronunțată.
– Când sunt prezente boli sistemice progresive cu fragilitate crescută a oaselor (osteoporoză).
– Când arcada este întinsă sau lată, iar sistemul de patru implanturi va fi suprasolicitat.
– Dacă consumați frecvent de alimente dure, care pot mări presiunea exercitată asupra implanturilor.

Alegerea protocolului de implantare se efectuează după realizarea consultului clinic și a tomografiei computerizate, după care medicul va justifica toate avantajele și dezavantajele procedurii în raport cu cazul dvs. și va indica cea mai bună opțiune pentru restaurarea dinților.

Factorii definitori ai succesului tratamentului sunt produsele originale, echipamentul clinic și experiența practică a medicului care efectuează operația.


De ce merită să alegeți clinica Omnia Dental?

– Etapa protetică și implantarea se efectuează numai folosind metode de diagnostic de înaltă precizie – tomografie computerizată. 

– Operația este efectuată numai de chirurgi și implantologi cu o experiență continuă de peste 10 ani. Sunt profesioniști experimentați, talentați, cu abilități manuale excelente și gândire clinică dezvoltată. Medicii clinicii noastre nu se antrenează pe pacienți!

– Folosim doar materiale de calitate, a căror fiabilitate a fost testată în timp!