Sistemul de implanturi dentare al companiei elvețiene Straumann este recunoscut ca fiind cel mai bun din lume datorită calității și fiabilității sale ridicate. Implanturile sunt ușor de instalat, se integrează foarte repede, iar probabilitatea de respingere a sistemului este redusă la minimum.

Straumann are mare grijă să se asigure că toate produsele lor îndeplinesc standardele internaționale de calitate. Toate implanturile produse de companie au o garanție pe viață.

Tehnologiile moderne de fabricație și mulți ani de studii clinice fac posibilă utilizarea implanturilor Straumann chiar și în cele mai complicate cazuri cu un tablou clinic complex.

Recent compania elvețiană a lansat un nou model de implanturi dentare – Straumann BLX (Bone Level eXtreme). BLX este un implant dentar premium de înaltă calitate, special conceput pentru a obține o stabilitate primară foarte ridicată, fapt ce îl indică pentru inserarea imediat după extracții dentare și încărcarea sa rapidă cu o lucrare protetică.


Care sunt caracteristicile implanturilor BLX?

Implanturile Straumann BLX sunt apogeul calității premium, preciziei și inovației de vârf elvețiene, susținute de una dintre cele mai mari rețele științifice din lume, Echipa Internațională de Implantologi (ITI). Modelul BLX, potrivit experților, este capabil să devină foarte popular printre implantologi și pacienți în viitorul apropiat. A fost dezvoltat special pentru o gamă largă de cazuri clinice și este recomandat pentru protezarea imediată și accelerată. Adică, pentru acele cazuri când lucrarea protetică este plasată la foarte scurt timp (1-3 zile) de la inserarea implanturilor.

Producătorul notează că modelul combină cele mai bune practici din anii anteriori și are setul maxim de calități. Implantul este alcătuit dintr-un aliaj unic de titan și dioxid de zirconiu (Roxolid), extrem de rezistent. De asemenea, implantul beneficiază de un tratament de suprafață unic – SLActive, pentru o integrare rapidă cu osul în care este inserat. Astfel, implanturile fuzionează cu osul chiar și în cazuri dificile (de exemplu, cu inflamații sau tulburări metabolice), declanșând procese naturale de refacere osoasă. Doar 3-4 săptămâni sunt suficiente pentru ca implantul să fuzioneze complet cu țesutul osos.

În concluzie, designul inovator, spirele largi, suprafața SLActive și materialul Roxolid îl fac versatil pentru orice tip de os, de la moale la dur.

BLX este destinat încărcării imediate și precoce cu lucrări protetice, dar poate fi utilizat și pentru alte protocoale de tratament, în functie de alegerea medicului (dacă este necesar). O varietate de diametre – de la 3,5 la 6,5 ​​mm vă permit să înlocuiți orice dinte – de la incisivii inferiori mici la molari de mari dimensiuni.

Spre deosebire de seriile anterioare, aceste implanturi sunt echipate cu o nouă conexiune protetică – TorcFit™, care combină flexibilitatea, rezistența și un singur diametru protetic pentru toate dimensiunile de implanturi.

Relieful inovator al implantului conic BLX face implantarea mai ușoară, mai puțin traumatică și mai precisă. Șanțurile speciale de ghidare a așchiilor osoase (pentru a distribui osul în jurul implantului în timpul instalării), filetele cu lățime variabilă și marginile de tăiere cu două fețe permit conservarea propriul os, folosindu-l cu înțelepciune. Astfel, se pot utiliza freze cu diametru redus pentru implanturi cu dimensiuni mari, deoarece implantul comprimă și întărește osul pe măsură ce se înfiletează. Compactarea osoasă aduce cu sine o stabilitate primară mult mai mare a implantului, chiar și în os de consitență redusă, ceea ce face din BLX implantul ideal pentru tratamentul cu încărcare imediată sau rapidă. 

Rata de integrare ridicată și durata de viață îndelungată a implanturilor BLX se obține prin tratamentul special de suprafață a implantului care protejează corpul implantului. În momentul în care medicul mută implantul din recipient în gura pacientului, această compoziție chimică previne posibilitatea apariției germenilor pe implant. Datorită acestui fapt, medicii stomatologi obțin rezultate maxime în grefarea osoasă a implantului, chiar și la pacienții cu boli cronice și cu risc ridicat de inflamație.

Diametrul redus al gâtului implantului BLX este conceput pentru a menține înălțimea osului marginal – aceasta este cheia unui zâmbet estetic și a unui risc minim de periimplantită.

Conform producătorului modelul BLX este potrivit pentru încărcare imediată pe orice tip de os maxilar. În special, este utilizat pentru atrofia severă, densitate osoasă extrem de scăzută, în condiții dificile – la fumători, pacienți cu diabet, oncopatologii.

Experții notează că acesta este unul dintre cele mai bune produse de pe piața stomatologică.


Principalele caracteristici ale implantului Straumann® BLX includ:

Diametrul gâtului este redus – se reduce pierderea de os din jurul gâtului implantului ce poate apare în timp.

Corp subțire și complet conic al implantului – pot fi folosite implanturi cu diametre mai mici pentru a reduce necesitatea grefelor osoase.

Elemente de tăiere în două sensuri permit obținerea unei stabilități primare ridicate prin efectul de îngropare a implantului în os.

Caneluri dinamice pe toată lungimea filetului – osul este distribuit uniform pe toată lungimea implantului.

Apex rotunjit – se evită posibilitatea de lezare a structurilor anatomice importante (ex. nerv alveolar inferior, membrană sinusală).

Un singur tip de conexiune protetică – bonturile protetice se potrivesc în toate diametrele implantului.