Implanturile dentare sunt utilizate pe scară largă în prezent pentru a înlocui dinții lipsă. Sunt soluția optimă, deoarece metodele standard de restaurare dentară (proteze mobile și punți fixe) prezintă o serie de dezavantaje și pot crea disconfort.
În trecut utilizarea acestei tehnici era mult mai scumpă pentru pacient, dar în ultimii ani prețul unui implant dentar a început să scadă, astfel încât, astazi, este posibil să se efectueze în mod avantajos implanturi din materiale de înaltă calitate într-o clinică cu echipamente moderne.


Ce determină costul intervenției de implant dentar?

O serie de factori influențează prețul intervenției de implant dentar:

Numărul de implanturi inserate. Bineînțeles, numărul de implanturi dentare utilizate va fi diferit în funcție de „mărimea spațiului gol” ce trebuie restaurat. În schimb, în cazul unei intervenții complexe, prețul per dinte va fi mult mai mic. Aceasta înseamnă că este mai profitabil să restaurați toată gura în cadrul unui singur tratament, decât să înlocuiți „câte un dinte” la intervale de timp.  

Nevoia de adiție osoasă. Adiția osoasă este adesea necesară pentru persoanele cărora le lipsește unul sau mai mulți dinți de mult timp. Osul maxilarului, în zona în care s-au pierdut dinți, devine semnificativ „subțiat” în timp, ceea ce face imposibilă instalarea  implantului. În acest caz, țesutul osos este mărit utilizând procedura de augmentare sau adiție osoasî, intervenție realizată înainte de a plasa implanturile. În funcție de mărimea grefei osoase și de complexitatea manoperei, prețul tratamentului cu implanturi dentare poate crește semnificativ.

Calitatea implanturilor dentare. Implanturile de calitate sunt fabricate din aliaje antialergice pe bază de titan medical. În plus, cu cât conținutul de titan din aliaj este mai mare (puritate crescută), cu atât implantul este mai scump.

Unele persoane sunt totuși alergice la titan și, prin urmare, sunt folosite alte modele de implanturi, mai scumpe decât cele clasice. De obicei sunt fabricate din dioxid de zirconiu sau ceramică. Materialul bontului (adaptorul care conectează implantul și coroana dentară propriu-zisă) trebuie de asemenea luat în considerare. Există diverse opțiuni pentru materiale, în funcție de care se va calcula costul total al tratamentului în sine.

Toate sistemele de implanturi dentare sunt împărțite în trei clase: „premium”, „business” și „economic”. În fiecare segment, există anumiți lideri de piață ale căror produse si-au dovedit fiabilitatea de-a lungul timpului. Care este diferența dintre mărci?

Companiile de nivel „premium” nu numai că fabrica produse de calitate, dar realizează și cercetări în propriile centre științifice și clinice pentru a îmbunătăți produsele existente și a dezvolta altele noi. În plus, producătorii premium folosesc materiale de cea mai înaltă calitate, ceea ce îmbunătățește aspectul, durabilitatea și supraviețuirea lucrării protetice.

Brand-urile mici nu au o bază științifică, ci împrumută doar cele mai populare evoluții ale companiilor mari, iar economiile la calitatea materialelor îi ajută să mențină prețurile scăzute.

Clinica noastră vă recomandă implanturile premium de la producătorul elvețian Straumann. Compania Straumann este lider mondial în implantologia orală, calitatea și fiabilitatea implanturilor sale fiind dovedită de mii de studii clinice și zeci de ani de activitate. Este prima companie de implanturi dentare care a oferit garanție pe viață pentru produsele sale.

Aflați mai multe despre implanturile Straumann aici.

Calitatea coroanelor dentare. Merită să ne amintim că aspectul estetic al dinților va depinde mult și de materialele folosite pentru fabricarea coroanelor și, prin urmare, dacă doriți să aveți un zâmbet frumos, nu ar trebui să economisiți foarte mult pe materiale.

Nevoia de proceduri suplimentare. De regulă, igienizarea profesională a dinților sau tratamentul gingiilor sunt necesare înainte de procedura de inserare a implanturilor dentare. Siguranța intervenției depinde de aceasta. Uneori, persoanele care vin la consultație nu stiu ce problemele parodontale există, și află despre acestea în timpul primei examinări, astfel încât costul tratamentului crește ușor.

Calificările medicului. Calitatea serviciului oferit depinde mult de calificările medicului dentist. Medicii cu experință au o bază teoretică solidă și mulți ani de practică. Cunoașterea și posesia tehnicilor moderne, împreună cu experiența, vă permit să eliminați riscurile tratamentului. Prin urmare, prețul serviciilor unui dentist cu experiență este mai mare decât cel al unui medic neexperimentat.

Concluzii

Tratamentul nu se efectuează niciodată după aceeași schemă, deoarece corpul fiecărei persoane este unic. În plus, cavitatea bucală este în mod constant expusă proceselor infecțioase și inflamatorii, care devine motivul îndepărtării și apoi restaurării dinților. Tabloul clinic joacă un rol important în determinarea costului înlocuirii unui dinte.

Prețurile implanturilor dentare în clinica Omnia Dental încep de la 2500 ron! Implanturile dentare folosite de medicii noștri pot fi achitate și în rate fără dobandă. Vă invităm să consultați lista noastră de prețuri pentru implanturi dentare, care indică prețurile preliminare pentru serviciile furnizate în clinică. Cu toate acestea, numai un medic care examinează și consultă pacientul poate hotărî în cele din urmă costul real al tratamentului.

5 avantaje ale intervenției de implant dentar la clinica Omnia Dental:

–     implanturi dentare de calitate de diferite tipuri și de la diferiți producători;
–     o selecție largă de diverse structuri protetice;
–     aplicarea tehnicilor și tehnologiilor inovatoare;
–     specialiști cu experiență, cu un nivel ridicat de profesionalism;
–     intervenții confortabile, minim invazive și fără durere

Pacienții doresc adesea să economisească prin sacrificarea calității implanturilor. Acest lucru duce la costuri mai mari pe termen lung. Pentru a evita diverse probleme ce pot să apară în timp, vă recomandăm să alegeți implanturi de la producători de încredere, al căror cost ridicat se va răsplăti prin durata lungă de funcționare.