Fondată în 1954, compania Straumann (Elveția) este unul dintre pionierii implantologiei încă de la începuturile sale. De mai multe decenii Straumann este în fruntea soluțiilor și tendințelor tehnologice. Cota sa de implanturi pe piața globală de implantologie este de aproximativ 20%. Cu sute de producători și o concurență foarte puternică pe acest segment, astfel de indicatori pot fi considerați remarcabili. Aceste cifre, sunt cu atât mai remarcabile dacă se ia în considerare și faptul că implanturile Straumann sunt unele dintre cele mai scumpe.  

Astăzi Straumann se îndreaptă cu încredere către cifra de 9.000.000 de implanturi inserate. Există puțini producători în lume care se pot lăuda cu numere similare. Unul dintre punctele cheie ale filozofiei companiei este de a fi mereu în fruntea dezvoltărilor inovatoare. Aproape la fiecare cinci ani, compania lansează un produs sau o tehnologie care îmbunătățește calitatea tratamentului și permite tratamente care înainte erau imposibil de imaginat. De multă vreme Straumann investește 5% din profiturile sale în cercetare și dezvoltare, astfel încât acest proces este în continuă desfășurare.


Sistemul Straumann – tehnologie unică de acoperire a suprafeței implantului

Nu este un secret faptul că procesul de osteointegrare a implantului depinde în mare măsură de suprafața de acoperire a acestuia. De zeci de ani, compania efectuează tot felul de cercetări în această direcție. Astfel au fost dezvoltate trei generații de suprafețe de acoperire pentru implanturile dentare, fiecare dintre acestea fiind o descoperire majoră pentru timpul său.

Straumann TPS. Aceasta este prima tehnologie pentru prelucrarea suprafeței implanturilor dentare, care a prezentat rate ridicate de osteointegrare acum 30 de ani. Acoperirea cu TPS este deja considerată învechită și nu este utilizată în producție, dar la un moment dat a fost inovatoare și a permis să asigure integrarea în 12 săptămâni. 

Straumann SLA. Este următoarea generație a suprafeței de acoperire a implanturilor Straumann, ce a adus modificări esențiale, precum, caneluri speciale și microporozități. Astfel, dezvoltatorii au reușit să reducă timpul de osteointegrare la 8 săptămâni și să reducă efectul negativ asupra țesutului osos în timpul procesului de inserare a implantului.

Straumann SLActive. Cea mai avansată tehnologie a companiei Straumann în acest domeniu. Acesta este un strat unic prin proprietățile sale, care este utilizat pentru tratarea suprafeței implanturilor. Procesul de integrare durează un timp record – 3-4 săptămâni. Asta înseamnă că puteți obține un nou zâmbet în mai puțin de o lună după procedura de implantare în sine.


Implanturile dentare Strauman. Prezentare generală.

Toate implanturile dentare Straumann sunt fabricate în Elveția într-o fabrică cu cele mai moderne echipamente și un control strict al calității. De la începutul lansării, compania a studiat rata de supraviețuire și rezultatele pe termen lung ale tratamentului după protezare. În ultimii 30 de ani, au fost acumulate peste 3000 de studii și publicații independente, care descriu cazuri clinice de utilizare a implanturilor și ale componentelor acestora. Implanturile Straumann includ o varietate de sisteme protetice care variază ca formă, dimensiune și aplicație clinică. De regulă, în majoritatea cazurilor, se utilizează trei game clasice de implanturi, care sunt folosite cel mai frecvent în clinicile dentare din întreaga lume.

Implant Straumann Standard

Este gama implanturilor de nivel tisular de la Straumann. Specific acestor implanturi este faptul că porțiunea superioară a implantului nu se introduce în os. Aceasta nu prezintă spire, este netedă și lucioasă pentru a nu permite bacteriilor să adere la suprafața implantului. Sunt utilizate pentru implantarea standard, și sunt utilizate pe scară largă în implantarea clasică în două etape, cu montarea unei coroane temporare. 

Implant Straumann Bone Level

Această gamă de implanturi Straumann este adesea utilizată pentru a restabili așa-numita zonă de zâmbet, adică incisivii și caninii inferiori și superiori. Datorită structurii sale cu efect de comutare a platformei (effect of platform-switching), aceste implanturi pot fi inserate chiar și în creste foarte înguste. Implanturile din această gamă promovează vindecarea rapidă a țesuturilor moi și sunt excelente pentru implantarea într-o singură etapă.

Implant Straumann Tapered Effect

Implanturile din această gamă se potrivesc în mod ideal parametrilor alveolelor dentare – adânciturile din osul maxilarului în care se află rădăcinile dinților. Ele diferă prin faptul că au o formă hibridă: conică la vârf și cilindrică la cap. Acest design, precum și firul autofiletant, permit obținerea unei stabilități ridicate a implanturilor și au un impact minim asupra țesutului osos, ceea ce este foarte important pentru implantarea cu încărcare imediată.

Bonturile Straumann

Portofoliul protetic Straumann este, de asemenea, considerat unul dintre cele mai diversificat de pe piață. Compania oferă un număr mare de opțiuni de bonturi standard și CAD / CAM într-o varietate de materiale pentru a obține cele mai înalte rezultate funcționale și estetice. Toate bonturile Straumann Bone Level au o conexiune conică implant-bont și sunt proiectate pentru a funcționa cu o gamă specifică de implanturi.


Inovații unice de la Straumann

În plus față de gamele standard de implanturi și accesoriile lor, Straumann are o serie de produse individuale unice concepute pentru cazuri clinice dificile.

Materialul Roxolid a fost introdus în producție în 2009. A fost destinat implantării în situații non-standard și pentru persoanele cu contraindicații la această procedură. Este un aliaj de titan-zirconiu, care este mai puternic decât titanul obișnuit și are o biocompatibilitate mai mare. Roxolid este utilizat pentru implanturile de mici dimensiuni, care sunt utilizate în condiții de lipsă de țesut osos sau în prezența unor spații interdentare înguste.

Calitățile impresionante ale acestui material, precum și rezultatele foarte bune obținute, au convins producătorul elvețian să îl folosească ca și standard pentru implanturile sale. Astfel, deși încă este disponibilă și varianta din titan, majoritatea implanturilor Straumann folosite în prezent sunt confecționate din acest material inovator – Roxolid.

Implantul ceramic Straumann Pure este fabricat dintr-un aliaj de zirconiu alb. A fost dezvoltat în special pentru restaurări estetice complexe din regiunea anterioară. 

Straumann Standard Plus Short este cel mai scurt implant cu șurub conectat intern. Este utilizat pentru tratamentul pacienților cu înălțime osoasă insuficientă. Lungimea acestui implant este de doar 4 mm. 


Beneficiile sistemului Straumann

Vorbind despre avantajele pe care le oferă sistemul Straumann, este dificil să identificăm anumite lucruri specifice. De fapt, acesta este un sistem fără defecte, care este atât sigur, cât și de înaltă calitate și durabil. Acest lucru este remarcat atât de specialiști, cât și de pacienții înșiși.
Pentru medici, Straumann oferă oportunități excelente în ceea ce privește instruirea și comunicarea între ei. Prin urmare produsele companiei sunt populare și iubite de mulți medici.
Vorbind despre pacienți, putem să specificăm punctele din cauza cărora aleg acest sistem și postează recenzii pozitive despre implanturile Strauman:

  • Cea mai mare rată de supraviețuire. Datorită dezvoltărilor științifice, tehnologiilor și numeroaselor studii, implanturile Straumann se integrează în aproape 100% din cazuri.
  • Rezultate perfecte în toate situațiile clinice. Unele implanturi Straumann pot fi inserate chiar și cu un volum osos insuficient, precum și la pacienții cu diabet, hepatită și fumători înrăiți.
  • Durata de vindecare. Cu Straumann, fiecare pacient poate fi sigur că timpul de vindecare în cazul său va fi cât mai scurt posibil.


De mulți ani Straumann și-a menținut poziția de lider mondial pe piața implantologiei dentare. Astăzi Straumann este printre puținii producători de implanturi care oferă o garanție pe viață pentru produsele sale. Implanturile Straumann oferă un tratament previzibil și timp minim de vindecare. Medicii și pacienții noștri au încredere în calitatea Straumann.

Clinica stomatologică Omnia Dental este partener oficial al companiei elvețiene Straumann din Romania.

Solicitați o consultație iar specialiștii noștri împreună cu dvs., vor stabili cea mai bună variantă de tratament utilizând implanturile Straumann.