Implanturile dentare White Sky ale producătorului german Bredent sunt implanturi monocomponente realizate din oxid de zirconiu, care este un material biocompatibil. Aceste implanturi sunt recomandate în special pacienților care sunt alergici la celelalte materiale din care sunt realizate implanturile dentare. De asemenea, datorită culorii albe, implanturile White Sky sunt ideale pentru restaurarea dinților frontali, unde cerința estetică este maximă. 

Oxidul de zirconiu este un material durabil, iar filetul unic și suprafața bioactivă a implantului sporesc ancorarea sa în os.

Designul unic al gâtului implantului permite inserarea sa cu ușurință. Printre avantajele implanturilor whiteSKY se numără și următoarele caracteristici:

–     în timpul operației, nu este necesar să se ia măsuri suplimentare pentru a masca posibila apariție a transiluminării și decolorării gingiilor, ca de exemplu grefe de os și gingie;
–     lipsa umbrelor întunecate sau a marginilor metalice în zona cervicală;
–     atunci când se analizează rezultatele pe termen lung, dioxidul de zirconiu își păstrează caracteristicile estetice;
–     stabilitatea primară ridicată permite protezarea imediat după extracția dinților și inserarea implantului;
–     inertitatea ridicată a materialului permite utilizarea acestuia în prezența unei alergii la metal;
–     există posibilitatea unei încărcări funcționale imediate în prezența unei densități suficiente a osului maxilarului;
–     risc minim de complicații după implantarea imediată în momentul extracției dinților.

 

Implant 100% fără metale

Conform studiilor publicate de Asociația Europeană pentru Osteointegrare, unii pacienți (chiar dacă în număr mic) pot dezvolta o reacție alergică la aliajul de titan, din care sunt fabricate aproape toate implanturile dentare din lume. Compoziția titanului, din care sunt fabricate implanturile dentare, poate include elemente precum azot, carbon, hidrogen, fier, aluminiu, vanadiu etc.

Implantul din zirconiu WhiteSKY este un implant 100% fără metale, care garantează absența unei reacții alergice a corpului.


Estetică perfectă

Cu implantul WhiteSKY din zirconiu, veți obține un rezultat care îndeplinește cele mai înalte cerințe estetice.

În cazul implanturilor din titan, datorită culorii lor gri, este adesea imposibil să se prevină apariția zonelor întunecate pe țesuturile moi la pacienții cu gingii subțiri. Culoarea albă a implantului WhiteSky garantează un zâmbet alb ca zăpada chiar și pentru pacienții cu gingii subțiri.


Suprafața implantului din zirconiu WhiteSKY

Literatura științifică dentară afirmă că suprafața aspră a implanturilor este necesară pentru osteointegrare, deoarece promovează atașarea osteoblastelor.

Pe baza acestor dovezi științifice, suprafețele albe SKY sunt sablate pentru a atinge un anumit nivel de rugozitate.

 

Oxidul de zirconiu este un material ideal pentru implanturi

Oxidul de zirconiu, utilizat ca material pentru fabricarea implanturilor  dentare, prezinta avantaje esentiale, precum: 

–      De 3 ori mai puternic decât titanul.
–      Estetică perfectă.
–      Rezistență pe termen lung la fracturare.

 

Succes pe termen lung

Bredent medical (Germania) este în continuă dezvoltare și astăzi ocupă o poziție de lider pe piața mondială de implantologie.

Implanturile din zirconiu WhiteSKY sunt pe piață încă din 2006. Peste 500.000 de operații de succes și sute de studii științifice și clinice garantează rezultate excelente și previzibile.