Programare Online

Coroane integral ceramice

COROANE INTEGRAL CERAMICE

Coroanele integral ceramice sunt restaurari dentare durabile, fiabile si estetice. Rezultatul este un dinte nou functional, care arata absolut natural. Coroanele integrale se pot monta atat pe dintii naturali cat si pe implanturi.

Ceramica folosita in stomatologia moderna este un material rezistent si extrem de estetic, astfel incat este perfecta pentru crearea coroanelor, fatetelor, precum si a protezelor semifixe sau a puntilor dentare (maxim 3 elemente). Astazi, ceramica este cel mai popular material al esteticii dentare, deoarece prin proprietatile sale este foarte asemanatoare cu dintii naturali.

Coroanele integral ceramice se prepara dintr-o ceramica speciala prin metoda presarii si la temperaturi foarte ridicate. astfel coroana dobandeste o rezistenta crescuta si nu necesita un suport.

Coroanele integral ceramice sunt o varianta mai scumpa de coroane, dar caracteristicile lor estetice si functionale toate demonstreaza ca merita din plin.

Care sunt beneficiile coroanelor integral ceramice?

  • Coroanele integral ceramice sunt cele mai estetice coroane la ora actuala. Materialul folosit pentru aceste coroane este foarte translucent, ceea ce face coroana sa fie aproape nedistinsa de dintii naturali.
  • coroanele integral ceramice nu provoaca reactii alergice, spre deosebire de cele cu elemente metalice sau de acrilat
  • deoarece ceramica are o rezistenta similara cu cea a dintilor naturali, nu va abraza dintii opusi
  • coroanele integral ceramice sunt foarte usoare, aproape lipsite de greutate, ceea ce ofera un nivel ridicat de confort
  • O coroana integral ceramica va rezista cel putin 10 ani. Se caracterizeaza printr-o rezistenta buna, nu absoarbe coloratii, nu se fisureaza. Desigur, viata coroanelor depinde ingrijirea adecvata a lucrarii si de o buna igiena orala.

Dezavantaje coroanelor integral ceramice

  • ceramica nu este potrivita pentru punti cu multe elemente. Din cauza lipsei unui cadru metalic sau de zirconiu, astfel de structuri sunt destul de fragile si se pot rupe la  jonctiunile dintre coroane.
  • cost ridicat
  • sunt mai putin rezistente decat coroanele metalo-ceramice sau cele din zirconiu

Cum le ingrijim?

Ingrijirea coroanelor integral ceramice nu difera de ingrijirea dintilor naturali. Este important sa se efectueze zilnic periajul dentar, dimineata si seara. Dupa mancare, se recomanda indepartarea cu atentie a reziduurilor alimentare, folosind apa de gura sau ata dentara.

Pentru ingrijirea ceramicii nu se recomanda pasta de dinti cu grad mare de abraziune.

De asemenea, evitati alimente dure, nu spargeti cu dintii nuci, gheata, etc.

Si, bineinteles, profilaxia profesionala regulata la medicul dentist o data la sase luni.

Respectarea acestor cerinte va va permite sa pastrati aceste coroane frumoase multi ani.