Programează-te

Coroane integral ceramice

Coroane integral ceramice

Coroanele integral ceramice sunt restaurări dentare durabile, fiabile și estetice. Rezultatul este un dinte nou funcțional, care arată absolut natural. Coroanele integrale se pot monta atât pe dinții naturali cât și pe implanturi.

Coroanele integral ceramice sunt o variantă mai scumpă de coroane, dar caracteristicile lor estetice și funcționale toate demonstrează că merită din plin.

Ceramica folosită în stomatologia modernă este un material rezistent și extrem de estetic, astfel încât este perfectă pentru coroane, fațete, precum și pentru protezele semifixe sau pentru punțile dentare (maxim 3 elemente).

Astăzi, ceramica este cel mai popular material al esteticii dentare, deoarece prin proprietățile sale este foarte asemănătoare cu dinții naturali.

Coroanele integral ceramice se prepară dîntr-o ceramică specială prin metoda presării și la temperaturi foarte ridicate. Astfel coroana dobândește o rezistență crescută și nu necesită suport.

Care sunt beneficiile coroanelor integral ceramice?

  • Coroanele integral ceramice sunt cele mai estetice coroane la ora actuală. Materialul folosit pentru aceste coroane este foarte translucent, ceea ce face coroana să fie identică cu dinții naturali.
  • Coroanele integral ceramice nu provoacă reacții alergice, spre deosebire de cele cu elemente metalice sau din acrilat.
  • Deoarece ceramica are o rezistență similară cu cea a dinților naturali, nu va abraza dinții opuși.
  • Coroanele integral ceramice sunt foarte ușoare, aproape lipsite de greutate, ceea ce oferă un nivel ridicat de confort.
  • O coroană integral ceramică va rezista cel puțin 10 ani. Se caracterizează prîntr-o rezistență bună, nu absoarbe coloranți, nu se fisurează. Desigur, viața coroanelor depinde de îngrijirea adecvată a lucrării și de o bună igienă orală.

Care sunt dezavantajele coroanelor integral ceramice?

  • ceramica integrală nu este potrivită în cazul punților cu multe elemente. Din cauza lipsei unui cadru metalic sau de zirconiu, astfel de structuri sunt destul de fragile și se pot rupe la  joncțiunile dintre coroane.
  • cost ridicat
  • sunt mai puțin rezistente decât coroanele metalo-ceramice sau cele din zirconiu

Cum îngrijim coroanele integral ceramice?

Îngrijirea coroanelor integral ceramice nu diferă de îngrijirea dinților naturali. Este important să se efectueze zilnic periajul dentar, dimineața și seara. După mâncare, se recomandă îndepărtarea cu atenție a reziduurilor alimentare, folosind apa de gură sau ața dentară.

Pentru îngrijirea ceramicii nu se recomandă pasta de dinți cu grad mare de abraziune.

De asemenea, evitați alimentele dure, nu spargeți cu dinții nuci, gheață, etc.

Și, bineînțeles, este obligatorie profilaxia profesională regulată la medicul dentist o dată la sase luni.

Respectarea acestor cerințe vă va permite să păstrați aceste coroane frumoase mulți ani.