Programează-te

Coroana metalo-ceramică

Coroana metalo-ceramică

Coroanele metalo-ceramice sunt coroane rezistente și fiabile și sunt adesea folosite pentru a înlocui dinții laterali, care duc sarcina cea mai mare în timpul masticației.

Dacă se dorește restaurarea dinților frontali este mai bine să alegeți un tip de coroană mai estetică, mai ales dacă este vorba de a înlocui 1-2 dinți.

Avantajele coroanelor metalo-ceramice:

  • aspect estetic. Coroanele metalo-ceramice asigură un zâmbet frumos și natural. Cu excepția inelului metalic care poate fi văzut la baza coroanei, acestea arată asemănător cu dintele natural.
  • durabilitate și rezistență. Imperfecțiunea inestetică a coroanelor metalo-ceramice este compensată de rezistența și durabilitatea lor datorită componentei metalice asigură o adaptare mai bună decât coroanele integral ceramice.
  • o adaptare mai bună. Structura metalică a coroanelor metalo-ceramice asigură o adaptare mai bună decât coroanele integral ceramice.
  • preț accesibil. Coroanele metalo-ceramice sunt mai ieftine decât cele integral ceramice sau cele din zirconiu.

Dezavantajele coroanelor metalo-ceramice:

  • prezența inelului metalic în jurul coroanei. Una dintre cele mai frecvente probleme a coroanelor metalo-ceramice este faptul că acestea pot să prezinte un inel metalic la baza lor. Acest lucru se întâmplă în mod normal, odată cu vârsta, gingiile se retrag ușor din jurul coroanei, dezvăluind marginile metalice ale coroanei.
  • coroanele metalo-ceramice sunt aproape netransparente. Deoarece scheletul metalic al coroanelor metalo-ceramice este întunecat, trebuie acoperit cu porțelan foarte opac ca o mască astfel încât partea metalică să fie ascunsă complet. Ca urmare, doar un strat relativ subțire de porțelan translucid poate fi aplicat pe partea superioară, ceea ce reduce capacitatea de a imita cu adevărat aspectul unui dinte natural.
  • posibile reacții alergice la metal
  • în contact cu metalul gingiile po căpăta culoare albastră

Acest tip de coroană este foarte popular, deoarece oferă un rezultat de calitate pentru bani puțini.

Care este media de viață a coroanelor metalo-ceramice?

Durata medie de viață a coroanelor metalo-ceramice este de 10 ani. Totuși, trebuie avut în vedere faptul că durata de viață a lucrărilor dentare este relativă. Dentistul nu poate monitoriza modul în care pacientul se spală pe dinți, dacă efectuează procedurile de profilaxie și respectă frecvența controalelor periodice, sau cum își protejează lucrarea. Dacă urmați toate recomandările medicului privind igiena la domiciliu și vizitele regulate la medic, veți avea garantat un zâmbet sănătos mulți ani. Primim feedback pozitiv de la pacienți care și-au făcut lucrări protetice la noi în urmă cu mulți ani și sunt foarte multumiți!

Este posibilă repararea unei coroane metalo-ceramice?

În foarte puține cazuri! Dacă există o ușoară ciobitură în colțul coroanei, probabil că se va putea lustrui. Dacă ciobitura este mai mare, afectează ocluzia, dacă s-a ajuns până la metal, dacă este ciobită suprafața de contact, în toate aceste cazuri coroana nu va putea fi reparată, ci înlocuită.

Punte superioară metalo-ceramică pe implanturi

Punte superioară metalo-ceramică pe implanturi

Punte superioară metalo-ceramică pe implanturi

+PREȚURI

Coroană ceramică total fizionomică pe suport Remanium (Cr-Ni), pe dinte950 RON
Coroană ceramică total fizionomică pe suport Remanium (Cr-Ni), pe implant1000 RON