Programează-te

Coroana de zirconiu

Coroana din zirconiu

Coroanele din zirconiu sunt ideale pentru restaurarea tuturor dinților, inclusiv în zona frontală, deoarece sunt estetice și durabile. Zirconiul este un material modern, biocompatibil care oferă proprietăți similare cu cele ale titanului – cel care stă la baza implanturilor dentare.

Zirconiu este un material care a revoluționat stomatologia modernă. Datorită calităților sale excepționale din punct de vedere al rezistenței și esteticii, zirconiu este acum utilizat pe scară largă de către medicii stomatologi. Din zirconiu se fac repede și calitativ fațete dentare, coroane, punți și chiar implanturi dentare.

Există două tipuri de coroane de zirconiu:

 • Coroana ceramică pe suport de zirconiu – este foarte asemănătoare cu coroana metalo-ceramică, doar că în loc de baza de metal gri, aceasta are o bază din zirconiu, albă.
 • Coroana integral zirconiu

Cât de rezistentă este o coroană de zirconiu în comparație cu cea din metalo-ceramică?

Coroanele și punțile din zirconiu sunt la fel de rezistente și durabile precum coroanele și punțile metalo-ceramice.

Zirconiu este mai puțin fragil decât porțelanul. În comparație cu metalul, flexibilitatea este mai mică, dar este mai fragil.

Avantajele coroanelor din zirconiu

 • estetică înaltă.
 • calitate și fiabilitate. Rezistența zirconiului nu este inferioară rezistenței metalului.
 • Coroanele din zirconiu nu provoacă alergii și sunt pe deplin compatibile cu corpul uman.
 • rezistență la temperatură. Capacitatea de a rezista mai bine la temperaturi calde și reci poate ajuta la protejarea împotriva hipersensibilității care se observă adesea în cazul altor tipuri de coroane. Coroanele din zirconiu se mândresc cu o conductivitate termică scăzută și nu transferă fluctuațiile extreme de temperatură, așa cum fac alte coroane.
 • Rezistență crescută și durabilitate. Una dintre cele mai mari provocări în domeniul stomatologic este să se asigure că lucrările protetice (de restaurare) folosesc materiale biocompatibile care pot suporta presiunea exercitată de forțele masticatorii. Zirconiu întrunește toate aceste calități.
 • Repede și precis. Coroanele din zirconiu sunt realizate cu precizie maximă și într-o perioadă scurtă de timp, deoarece sunt proiectate și fabricate cu echipamente CADCAM de ultimă generație. Procesul este automatizat aproape în întregime, asigurând o precizie excelentă și un timp de așteptare minim.

Dezavantajele coroanelor de zirconiu

În ciuda numeroaselor beneficii ale coroanelor din zirconiu, există și unele dezavantaje asociate cu acest material:

 • Coroanele din zirconiu au o transluciditate mai mică. Drept urmare, acestea tind să fie mai puțin estetice decât omologii lor integral ceramici.
 • Zirconiul este un material extrem de dur. Prin urmare, există șanse ca aceste coroane să abrazeze dinții opuși. Aceasta poate fi redusă semnificativ atunci când materialul de zirconiu este tratat și lustruit corespunzător.
 • Costul coroanelor de zirconiu este mare. Este în general unul dintre cele mai scumpe tipuri de coroană.

Care este durata de viață a unei coroane din zirconiu?

Zirconiu este cel mai puternic și durabil material pentru coroanele dentare. Cu o îngrijire adecvată și o igienă orală bună, coroanele din zirconiu pot dura 10-15 ani sau chiar mai mult.

Coroanele integral zirconiu sunt aproape imposibil de spart și ar putea dura o viață cu o îngrijire adecvată și o sănătate orală bună.

Coroanele din zirconiu acoperite cu straturi de ceramică pot dura mult timp cu o îngrijire corespunzătoare. Partea din zirconiu a coroanei nu va fi afectată, dar stratul de ceramică se poate deteriora dacă nu aveți grijă de ea. Evitați să mușcați sau să mâncați alimente foarte dure, ele pot fisura învelișul de porțelan al coroanei.

Coroanele de zirconiu sunt foarte rezistente, dar au totuși un potențial de fracturare la fel ca un dinte natural. Evitați să faceți ceva cu o coroană sau cu o punte ce ar putea deteriora și un dinte natural.

+Prețuri

Coroană integral Zirconiu 1500 lei
Coroană ceramică pe suport Zirconiu realizată prin frezare computerizată (CAD-CAM), pe dinte 1500 lei
Coroană ceramică pe suport Zirconiu realizată prin frezare computerizată (CAD-CAM), pe implant 1600 lei