Programează-te

Estetica dentară

Estetica dentară

Estetica dentară este o ramură a stomatologiei menită să îmbunătățească aspectul dinților și să creeze un zâmbet atractiv. Tehnologiile moderne și noile metode de tratament permit medicilor să obțină rezultate uimitoare.

Ce face un zâmbet să fie frumos? În primul rând, forma dinților individuali, precum și proporționalitatea dentiției în ansamblu, simetria și poziția dinților pe arcadă. Atractivitatea zâmbetului este asociată și cu culoarea dinților și textura suprafeței lor.

Se pot face multe proceduri pentru a obține un zâmbet perfect, dar, desigur, depinde de nevoile pacientului. În același timp, aspectul rezultat ar trebui să fie cât mai natural. Rezultatul ar trebui să fie un echilibru perfect între sănătate și estetică, și anume:

  • smalț sănătos și alb
  • gingii sănătoase, roz, care acoperă uniform dinții
  • lipsa mirosului neplăcut din gură
  • lipsa durerii

Care sunt beneficiile tratamentelor de estetică dentară?

Există diverse defecte dentare pe care o persoană le dobândește în timpul vieții sale (traume, pierderea precoce a dinților, abraziunea dinților) sau care sunt congenitale (malformații ale dinților și maxilarelor, malocluzie). Foarte des, pacienții sunt deranjați de culoarea dinților (din cauza fumatului, igienei precare, unui număr mare de obturații, consumului excesiv de ceai, cafea etc.), de poziția incorectă a dinților, de spațiile dintre dinți, fisuri etc.

Apariția acestor defecte au ca și consecință nu doar apariția anumitor boli ale cavității bucale, dar provoacă de asemenea și un disconfort psihic, deoarece persoana afectată este jenată să zâmbească.

Astăzi, estetica dentară poate rezolva toate aceste probleme. Stomatologia modernă are la dispoziție o varietate de metode și mijloace pentru rezolvarea eficientă a problemelor dentare de formă, culoare, poziție, etc.

Intensitatea dezvoltării tehnologiilor moderne în special în medicină și stomatologie din ultimii ani, este pur și simplu uimitoare. Acum, corecția și tratamentul defectelor anterior inaccesibile au devenit posibile.

Fiecare imperfecțiune are propriul său mod de corecție.

Dacă se dorește schimbarea formei dinților și alinierea perfectă a acestora atunci aceste schimbări se pot face cu ajutorul fațetelor ceramice.

În cazul dinților îngălbeniți sau cu pete, se poate efectua albirea profesională a dinților. Smalțul va deveni mai alb cu 8-10 nuanțe, în funcție de culoarea inițială a dinților.

În cazul dinților distruși de carii se folosesc materiale compozite de înaltă calitate sau incrustații ceramice. Acestea ajută la refacerea integrității și a suprafeței ocluzale (masticatorii) a dinților cât mai exact posibil.

Tratamente de estetică dentară

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt niște fâșii foarte subțiri de ceramică care ascund perfect diverse imperfecțiuni ale dinților și creează un zâmbet absolut natural!

Citește mai mult

Albirea dinților

Tehnologiile de albire dentară folosite la ora actuală, nu sunt doar eficiente ci sunt și sigure pentru sănătate. Veți obține un zâmbet frumos fără a vă afecta dinții!

Citește mai mult

Incrustații dentare

Incrustațiile dentare sunt ”plombe” realizate în laboratorul de tehnică dentară. Ele refac cu exactitate suprafața masticatorie a dintelui distrus!

Citește mai mult