Albirea dentară profesională vă permite să schimbați culoarea smalțului cu până la 10-12 nuanțe, fără a afecta sănătatea dinților. Deși efectul procedurii poate dura până la 2 ani, mulți pacienți repetă procedura în decurs de un an.

Dorim să vă reamintim că atât medicul, cât și pacientul sunt responsabili de rezultatul albirii. Chiar dacă plecați din cabinetul stomatologic cu un rezultat bun, puteți pierde cu ușurință efectul albirii dacă nu respectați recomandările medicului.

Dinții albiți au nevoie de îngrijire specială în primele 2-3 zile. În acest moment, smalțul este sensibil la influențele mecanice, chimice, la pigmenții colorați.


Ce dietă trebuie urmată după albirea dinților?

După procedura de albire, smalțul devine mai poros și, prin urmare, există anumite restricții în ceea ce privește alimentația și igiena. Prin urmare, după procedura de albire, excludeți alimentele și băuturile care conțin pigmenți coloranți și care pot duce la o schimbare a nuanței smalțului. De asemenea, minimizați cantitatea de cafea consumată, ceai negru, legume și fructe închise la culoare.

În plus, smalțul devine mai sensibil, prin urmare, în primele zile după albire, ar trebui să evitați să consumați alimente acre, calde și reci. De asemenea, trebuie să vă abțineți de la a mânca alimente prea solide.

Cea mai importantă perioadă este în primele 2-3 zile după procedură.

Pentru a întări smalțul, introduceți în dietă alimente care conțin o cantitate mare de calciu și fluor: lapte, chefir, brânză de vaci, pește, brânzeturi, ouă.


Fumatul și consumul de alcool după procedura de albire

Fumatul țigarilor este interzis în primele zile după procedura de albire, la fel ca și trabucurile și narghileaua.

Dacă nu puteți renunța la țigări, încercați să vă abțineți de la fumat cel puțin în prima zi. Iar în următoarele zile, reduceți la minimum numărul de țigări fumate. După fiecare țigară fumată, asigurați-vă că vă clătiți gura cu apă de gură.

Nicotina și gudronul au un efect negativ asupra sănătății dinților și gingiilor, iar după albire, acest efect nu face decât să se intensifice.

La fel și consumul excesiv de alcool. Băuturile alcoolice ”spală” calciul și vitaminele din smalțul dentar. După albire, băuturile alcoolice au un efect și mai intens asupra smalțului dentar.


Reguli de igienă orală

Îngrijirea dentară obligatorie după albire include următoarele reguli:

Nu folosiți o periuță de dinți cu peri tari – nu va face decât să crească sensibilitatea care apare imediat după procedura de albire. Se recomandă utilizarea periuțelor cu peri moi sau medii, deoarece perii duri vor crește disconfortul și vor încetini recuperarea smalțului.

Pasta de dinți trebuie să fie lipsită de substanțe abrazive care pot deteriora smalțul. Cea mai bună opțiune este o pastă pentru reducerea hipersensibilității. Trebuie utilizată în primele 2-3 săptămâni după albire. După aceea, poate fi înlocuită cu o pastă care conține fluor – aceasta va fi o opțiune excelentă pentru întărirea smalțului și protejarea împotriva cariilor.

– Este bine să acordați o atenție deosebită igienei, să folosiți ața dentară sau un irigator bucal după fiecare masă. Nu numai în primele zile după albire, ci și în cele ulterioare, această recomandare ar trebui să devină un bun obicei.

Apa de gură nu trebuie să conțină clorhexidină, deoarece va păta permanent smalțul dentar.

De asemenea, este important să vizitați medicul dentist de 1-2 ori pe an. Igiena profesională și îndepărtarea plăcii dentare vor păstra rezultatul și vor deveni o excelentă prevenire a cariilor.