Tratamentul bolii parodontale

Întrucât boala parodontală sau parodontoza se dezvoltă în timp fără să provoace manifestări dureroase supărătoare, în marea majoritate a cazurilor, pacientul se prezintă la medicul stomatolog când deja gingiile sunt evident retrase iar dinții prezintă diverse grade de mobilitate. Din nefericire, în asemenea cazuri metodele clasice de combatere a bolii parodontale nu sunt suficiente pentru a realiza cel mai important deziderat al pacientului, și anume salvarea dinților mobili.

Clinica Omnia Dental vă pune la dispoziție o serie de proceduri și tehnici de ultimă generație care refac sănătatea gingiei și atașarea sa de dinte, reduc mobilitatea dentară și măresc considerabil durata de viață a dinților.

Etapele noastre de tratament

Detartraj și chiuretaj radicular. La Omnia Dental detartrajul este efectuat fără grabă și cu minuțiozitate. Fiecare dinte este apoi verificat cu dispozitive speciale pentru a ne asigura de eliminarea totală a tartrului. De asemenea, este curățată și fața internă a gingiei, adică fața care privește spre dinte și care este întotdeauna contaminată cu bacteriile din pungile parodontale.

Air-flow. Metoda inovatoare de curățare a dinților, „air-flow”-ul utilizează un dispozitiv ce curăță și lustruiește suprafețele dentare cu ajutorul unei combinații de apă, aer comprimat și particule fine de pudră. Jetul puternic cu presiune controlată de apă, aer și pudră nu doar finisează suprafețele dentare, îndepărtând placa bacteriană, colorațiile de diverse origini și depozitele moi, ci și pătrunde adânc în pungile parodontale până la o adâncime de 5 mm.

Laserterapia. Contrar informațiilor regăsite în prezent pe internet, laserul NU înlocuiește ci completează detartrajul. Tratamentul cu laser este nedureros și are rolul de a curăța și steriliza pungile parodontale, și nu de a îndepărta tartrul dentar. Lumina laser poate ajunge până în fundul pungilor fără să mai fie nevoie să se îndepărteze chirurgical gingia. Procedura trebuie realizată de un medic calificat, altfel există riscul de a „arde” gingia.

Antibioterapia specifică. Fiecare pacient va beneficia de un tratament medicamentos individualizat. Se vor prelua monstre din conținutul pungilor parodontale și se vor identifica speciile de bacterii prezente. Se va întocmi apoi un tratament cu antibiotice ce au eficiență maximă asupra bacteriilor în cauză.

T-SCAN – reglarea computerizată a ocluziei. Un procent foarte ridicat din cazurile de parodontoză cu retracție gingivală, distrucție osoasă și mobilitate dentară se datorează în realitate unei „mușcături dezechilibrate”. Forțele de masticație sunt distribuite haotic, fapt tradus prin suprasolicitarea anumitor dinți și nefolosirea altora. În timp, aceste dezechilibre ocluzale contribuie semnificativ la dezvoltarea bolii parodontale sau la menținerea și favorizarea unei parodontoze deja existente. „Mușcătura dezechilibrată” se poate datora unor plombe sau lucrări protetice înalte, pierderii unor dinți și migrării altora, sau unor malpoziții dentare înnăscute. Singura metodă obiectivă de a identifica unde se dezvoltă forțe în exces este prin înregistrarea computerizată a „mușcăturii”. Numai după descoperirea zonelor de dezechilibru se pot lua măsuri pentru a asigura o ocluzie cu adevărat funcțională.

PLASMODENT. Este o metodă inovatoare de tratament ce stimulează refacerea țesutului parodontal, stopează sângerările gingivale, reduce inflamația gingiilor și scade mobilitatea dentară. De asemenea, grăbește timpul de vindecare după plasarea grefelor de gingie, de os sau implantelor dentare și stimulează integrarea acestora.